Jak pracují bakterie

Tajemství schopnosti mikroorganizmů a jejich chovaní se nám zda být velmi podivné a odporuje někdy naši logice ale musíme si uvědomit, že jsou chytřejší než my. Na naší planetě jsou už vice než 3,5 mld. let kdežto my teprve několik desítek, možná stovek tisíc let.

 

Zda se, že ty malí zdánlivě bezvýznamní tvorové si dělají co chtějí ale není tomu tak. V přírodě panuje přísný řad a platí neúprosná pravidla. Pokud bychom je chtěli zpochybnit nebo nesouhlasit s některými procesy probíhajícími v přírodě tak na omylu jsme my a to jen proto, že jednoduše některé znalosti nám unikají nebo je nechceme vidět a přizpůsobit se jim.

To co teď sdělím je naprosto zásadní pro pochopeni vzniku a potlačení patogenních jevů, pro pochopeni jak nemoc vzniká a jak problém řešit. Bakterie se nezabíjejí, bakterie se vytlačuji z prostředí. Ta informace je alfou a omegou pochopeni jak se máme na nemocí dívat a jak postupovat. Logickým vyústěním toho uvažovaní je to, že nemůžeme s přírodou bojovat ale pochopit přírodní procesy a spolupracovat. Nikdy s přírodou nemůžeme výhrat.

 

Naše rada:

Zahoďme falešnou nadřazenost, ne my tady rozhodujeme. Naučme se poslouchat přírodu. Je chytřejší než my.